Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Przeczytaj więcej w Polityce Prywatności
Zaakceptuj cookies na tej stronie


Pośrednictwo wizowe Bilety lotnicze Referencje naszych klientów Opinie klientów Relacje z naszych wypraw
Biuro podróży przyjazne zdrowiu turysty











POŚREDNICTWO WIZOWE - Sri Lanka


                                                                               Obywatele Polski wyjeżdżający na Sri Lankę podlegają obowiązkowi posiadania wizy.

Pozwolenie na wjazd w celach turystycznych na okres do 30 dni otrzymać można na granicy lub poprzez wprowadzony z dniem 1 stycznia 2012 roku system elektronicznej autoryzacji wjazdu - Electronic Travel Authorisation (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę.

Osoby ubiegające się o wizę online, zobowiązane są do internetowego wypełnienia wniosku wizowego dostępnego na stronie Systemu Elektronicznej Autoryzacji Wjazdu Sri Lanki

Płatności za wizę dokonuje się kartą kredytową.

Gotową wizę otrzymają Państwo drogą mailową. Otrzymany dokument należy wydrukować i okazać wraz z ważnym paszportem na granicy.

Przy wjeździe należy okazać paszport ważny minimum 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki oraz posiadać bilet powrotny lub bilet na dalszą podróż, a także dowód posiadania środków pieniężnych wystarczających, aby pokryć koszty pobytu na Sri Lance. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w kwocie minimum 30 USD na dzień pobytu.

 

Osoby udające się w innych celach lub w celach turystycznych na okres dłuższy niż 30 dni muszą ubiegać się o wydanie wizy w Ambasadzie Sri Lanki.

  

Wymagane dokumenty:

 

  • 2 fotografie (zdjęcie paszportowe - kolorowe, 3,5 cm x 4,5 cm, twarz na wprost, na białym tle) 

  • paszport

  • kopia biletu lub rezerwacji lotniczej

  • plan podróży

  • wypełniony formularz wizowy (Formularz B)

  • 2 kserokopie paszportu - strona ze zdjęciem

 

  • w przypadku innych rodzajów wiz niż turystyczna Ambasada może prosić o wypełnienie dodatkowych formularzy oraz przedstawienie dokumentacji uzupełniającej, jak np: karty akredytacyjnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych w przypadku dziennikarzy i przedstawicieli mediów, listu od organizacji sponsorującej oraz listu od instytucji wspierającej na Sri Lance w przypadku badaczy i osób udających się na seminaria 

     

  • osoby udające się na Sri Lankę w celach biznesowych i inwestycyjnych mogą ubiegać się o wizę wielokrotnego wjazdu, wiza ta ważna jest do 12 miesięcy, jednakże pojedynczy pobyt nie może przekraczać okresu 3 miesięcy, celem uzyskania wizy wielokrotnej niezbędne jest wypełnienie dodatkowego wniosku wizowego (formularz B2), przedstawienia 3 fotografii, dokumentów potwierdzających cel wizyty, pisemne zapewnienie o powrocie do kraju zamieszkania, udostępnienie odcisków palców w razie potrzeby

 

Wniosek wizowy musi zawierać dokładne odpowiedzi na wszystkie zawarte w nim pytania.

W celu uzyskania wizy paszport powinien być ważny minimum 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki.

 


Formularz wizowy
Sri Lanka
 - Formularz B
Formularz wizowy
Sri Lanka - Formularz B2

 

Ambasada Sri Lanki w Warszawie posiada uprawnienia do wydania wizy turystycznej na okres nie dłuższy niż 3 miesiące.

Wymagane dokumenty należy złożyć osobiście w Wydziale Konsularnym Ambasady. Podczas dopełniania formalności odbywa się także rozmowa z Konsulem.

 

  

Termin oczekiwania na wydanie wizy: 

 

  • 2 dni robocze 

 

Obliczając czas oczekiwania na wizę uwzględnić należy kilka dodatkowych dni na dostarczenie i odebranie dokumentacji, a także dni przyjmowania i wydawania dokumentów wizowych przez Ambasadę Sri Lanki.

 

 

Ambasada Sri Lanki - Wydział Konsularny

ul. Niedźwiedzia 2C, 02-737 Warszawa

 

  • poniedziałek 09:00 - 13:00

  • wtorek 09:00 - 13:00 

  • środa 09:00 - 13:00

  • czwartek 09:00 - 13:00 

  • piątek 09:00 - 13:00 

* Za wyjątkiem lankijskich i polskich świąt. 

 



Orient Travel Sp. z o. o.

tel. 32 78 58 075, tel. 505 422 377, fax. 32 78 58 076, infolinia. 801 011 081, e-mail: office@orientravel.pl

siedziba/registered office: ul. Warszawska 36, 40-010 Katowice, POLAND
zarejestrowana w Sądzie Rejonowym w Katowicach Wydział Gospodarczy KRS 0000346859
NIP/tax reg. no.: 9542693582 REGON/company reg. no.: 241490434
Kapitał zakładowy/share capital: 55 000 zł

Strona Główna | O Firmie | Wycieczki | Oferta | Kontakt | Nasi agenci | Dla agentów
Copyright © 2006-2016 | Wszelkie prawa zastrzeżone dla Orient Travel | shudokanaikido.pl

Historia Chin | Geografia Chin | Klimat Chin | Ludność Chin | Chińska Kuchnia | Chiny - Wskazówki dla podróżnych | Historia Filipin | Geografia Filipin | Klimat Filipin | Ludność Filipin | Filipińska Kuchnia | Filipiny - Wskazówki dla podróżnych
Historia Indii | Geografia Indii | Klimat Indii | Ludność Indii | Indyjska Kuchnia | Indie - Wskazówki dla podróżnych | Historia Japonii | Geografia Japonii | Klimat Japonii | Ludność Japonii | Japońska Kuchnia | Japonia - Wskazówki dla podróżnych
Historia Tajlandii | Geografia Tajlandii | Klimat Tajlandii | Ludność Tajlandii | Tajska Kuchnia | Tajlandia - Wskazówki dla podróżnych

Chiny wycieczki dla firm | Chiny incentive | Chiny wyjazdy motywacyjne | Chiny wycieczki objazdowe | Wycieczki Indie | Wycieczki do Indii | Wycieczki Sri Lanka

experiencepoland.eu | Wynajem samolotów | Wizy do Indii | Wizy do Rosji | Stronę obsługuje studiotomcom.pl